header-logo2.png

Наръчник за Купувачи

(Почти) Всичко което Трябва да знаете при Покупката на Недвижим Имот

Съдържание

 1. Що е то наръчник за купувачи
 2. Определяне на лична стратегия
 3. Разходи при покупка
 4. Избор на кредитираща банка
 5. Избор на консултант недвижими имоти
 6. 10 начина как мога да ви помогна
 7. Процес по закупуване на недвижим имот
 8. Избрали сте жилище, какво следва
 9. Личен Брокер = Личен Лекар
 10. Контакти

1. Що е то наръчник за Купувачи?

Целта на този наръчник е да помогне на хората, които тепърва навлизат в пазара на недвижими имоти с цел закупуване на жилище. Покупката на имот е предизвикателно начинание, което повечето клиенти оставят изцяло на случайността. Има много процеси, които се случват напрекъснато, за които хората не са подготвени, просто защото правят нещо, което не са правили до момента. Липсата на познания за пазара и последователността на действията води до объркване в клиентите и вземането на грешни решения. А, когато става въпрос за покупка на имот, всяко грешно решение може да има твърде висока цена.

2. Определяне на Лична Стратегия

Готови ли сте за покупка на имот? Преди да се впуснете в процеса на покупка на недвижим имот, е от съществено значение да извършите задълбочен анализ на своите приходи и разходи, за да разберете каква сума можете да заделите за покупка. Ако използвате ипотечен кредит, каква сума от месечния си бюджет можете да заделята за вноски по ипотеката?

3. Разходи при покупка

 1. Пазарна оценка на имота - 200 - 250 лева.
 2. Нотариални такси и данъци при покупка на жилище – 4% от стойността на имота.
 3. Комисионна за брокер при покупка на имот – При повечето агенции възнаграждението е 3% без ДДС. Ако сте добри в преговорите, можете да се опитате да договорите по-ниска комисионна.
 4. Адвокатски хонорар - Варира между 200 и 1000 лева.

4. Избор на Кредитираща Банка

Изборът на кредитираща банка и условията, които тя предлага, е изключително важен. Различните кредитори имат различни условия за кредитиране. Работата с кредитен консултант може да предостави най-качествената услуга при избора на ипотечен кредит, като предлага гъвкавост, бързина, ефективност, и опит, като всичко това е напълно безплатно за клиента.

5. Избор на Консултант Недвижими Имоти

Важно е да имате до себе си специалист, на който можете да се доверите и да разчитате при купуването на жилище. Консултантът по недвижими имоти ще ви помогне за всяка стъпка от пътя — от първоначалното търсене на имот и финансиране до преговори и евентуално затваряне на сделката, предоставяйки ви ценни съвети и помощ при избягването на потенциални капани.

6. 10 начина как мога да ви помогна

7. Процес по Закупуване на Недвижим Имот

Изборът на желания имот често отнема най-много време в целия процес на покупка. Важно е да създадете списък с най-добрите квартали, в които искате да живеете, като вземете предвид начина на живот, който водите или искате да водите, транспортни връзки, училища, и детски градини в района.

8. Избрали сте Жилище? Какво следва?

След като намерите жилище, което харесвате и сте готови да направите оферта, следват няколко важни стъпки: офертата се прави в писмен вид, подписване на предварителен договор, финален избор на кредитираща банка, правно становище за имота, подготовка на документи, одобряване на кредит и финализиране на сделката.

9. Личен Брокер = Личен Лекар

Изборът на личен брокер, с който да работите в дългосрочен план, е важен за успешното преминаване през процеса на покупка на имот. Личният брокер ще бъде вашите очи и уши на пазара, организирайки огледи, водейки преговори и координирайки работата с юристи, кредитни консултанти, оценители, за да минете благополучно през целия процес.

Контакти

Ако желаете да закупите или продадете имот, свържете се с мен за безплатна консултация и безценни съвети за пазара на недвижими имоти.

Телефон: 0883 387 211

Email: zhulienluckyhome@gmail.com

Уебсайт: luckyhome-estate.com